Practice · A1 · Artikel

German A1 Articles — der, die or das — Set 5

Set 5 of 6 — questions 41 to 50 of 60. Back to set 1.

10 in this set
60 A1 total
Set 5 of 6 position
Artikel format
  1. 1 Artikel

    Kaffee

    Show answer

    Correct answer: der

    der Kaffee - coffee (beverage made by infusing coffee beans in hot water); afternoon coffee, afternoon tea, coffee and cake (afternoon meal in northern and central Germany, particularly on Sundays)

  2. 2 Artikel

    Kind

    Show answer

    Correct answer: das

    das Kind - kid; child (young person); child; offspring (person with regard to his or her parents; also a baby animal or young animal, especially as the second component in numerous compound nouns)

  3. 3 Artikel

    Tisch

    Show answer

    Correct answer: der

    der Tisch - table (a piece of furniture with a relatively deep surface at roughly waist or knee level); specific uses include:; meal (food served or eaten as a repast)

  4. 4 Artikel

    Platz

    Show answer

    Correct answer: der

    der Platz - square, plaza, piazza; circus

  5. 5 Artikel

    Schule

    Show answer

    Correct answer: die

    die Schule - school (an institution dedicated to teaching and learning (especially before university); department/institute at a college or university; art movement; followers of a particular doctrine); school, shoal (of fish)

  6. 6 Artikel

    Schwester

    Show answer

    Correct answer: die

    die Schwester - sister; nurse; by extension used to refer to any medical staff that is not a doctor (usually, but not necessarily, confined to female staff)

  7. 7 Artikel

    Jahr

    Show answer

    Correct answer: das

    das Jahr - year (solar year, the time it takes the Earth to complete one orbit of the Sun); year (time it takes for any astronomical object to directly orbit its star)

  8. 8 Artikel

    Wohnung

    Show answer

    Correct answer: die

    die Wohnung - domicile; dwelling; lodging; abode; accommodation (any place someone lives in for a span of time longer than a holiday); flat; apartment (such a place when it occupies only part of a building)

  9. 9 Artikel

    Nein

    Show answer

    Correct answer: das

    das Nein - a no

  10. 10 Artikel

    Geld

    Show answer

    Correct answer: das

    das Geld - money

Switch format

Other A1 question types

Question material from Klexikon and the CEFR vocabulary list, used under CC BY-SA 4.0. See sources.

Questions are machine-written and machine-verified: a second model answered each one blind and disagreements were dropped. They have not been reviewed by a teacher.